SJ Os

Artikelnr: 601.105
NMJ Topline modell av SJ Os 21 74 370 2 102-5 öppen vagn med lemmar
Super Detaljerad NMJ Topline modell av SJ Os spel vagn, exakt i HO med varje detalj och med SJ på pålar. Komplett broms vård, ny förbättrad version med korrekt väggen för SJ vagnar, fjädrande buffertar. korrekta NEM standard kort kopplings bakgrund. Längd över buffertar 159,3mm.

SJ fick från början av 1960-talet gav nya insats vagnar med standardaxelavstånd 8 m och 9 m, UIC stolpar och l.o.b. på 13.860mm. Bilar väger respektive. 12 och 13 ton och laster upp till 28 ton.

SJ Kbps och Os stavsvagnar med och utan armar och ben var en av Sveriges vanligaste godsvagnar och byggdes mer än 8100 exemplar under perioden från slutet av omkring 1962 till mitten av 1970-talet. Litra Os var en standard UIC konstruktion och var förutom Sverige och Norge levereras till flera länder i Europa och var allround vagn par excellence, maskiner, trä, lådor, bilar, allt transporterades av dessa fordon.

Många Os och Kbps omvandlas till rena vagnar timmer typ LPS. Detta gjordes genom däcket och de yttre sidobalkar tas bort och de lastas på brickor för virke

Vagnar fortfarande konstatera att både vid SJ, Green Cargo och privata järnvägsföretag och interna vagnar NSB, JBV och CargoNet.
Lagersaldo: slut i lager